Proč bychom měli začít prát ekologicky?

Ekologické praní: Průvodce, tipy a rady

prcj eko

Ekologické smýšlení v každodenním životě je čím dál tím důležitější. Planeta úpí pod náporem lidských výdobytků a čas od času nám to vrátí velmi nepříjemným způsobem.

Proč začít prát ekologicky?

Důvod 1

Už žádné další znečišťování spodní vody ve velkém. Chemické prací prostředky dávají zemi pořádně zabrat a my v ní pak třeba pěstujeme zeleninu. Z toho nemůže vzejít nic dobrého.

Důvod 2

Některé složky běžných pracích prostředků jsou nerozložitelné nebo jejich rozklad trvá hodně dlouho. Jsou tedy toxické pro přírodu i pro člověka, který v ní žije.

Důvod 3

Chemie neprospívá ani nám samotným. Jen se podívejte, kolik je mezi námi alergiků a lidí s citlivou pokožkou. Proč se raději neobklopit přirozenějšími a minimálně stejně účinnými prostředky?

Rozdíl mezi klasickým a ekologickým práškem

Klasický prací prášek obsahuje spoustu složek, které nejsou rozložitelné v přírodě. Jakmile se dostanou do kanalizace a do spodní vody, jsou semeništěm toxinů. Že by nám to mohlo být jedno, když zůstávají v zemi? Ze země ale roste to, co jíme… A když jsme u té rozložitelnosti, víte, že ale prací prostředek Eco-power se v přírodě rozloží z 95 % za 28 dní?

Dalším rozdílem je šetrnost ekologického pracího prášku k lidské pokožce. Ekologické prášky jsou často hypoalergenní a hodí se na praní dětského oblečení – za Eco-power to můžeme odpřisáhnout!

Prát bez žádného prášku? Je to řešení?

Prát bez prášku nemá smysl, tak se nečistot a pachů nezbavíte. Pokud se chcete ušetřit chemie a zároveň ještě nemáte po ruce Eco-power, můžete si zatím vyrobit vlastní prací prášek, jehož účinnost vás možná překvapí. Stačí k tomu třeba jen tvrdé mýdlo, prášková soda a sůl.

vyzkou (1)